Loading...

#message#

OK
Menu
Menu
HomeAccordeonTrekharmonicaSamenspelLesvormen en tarievenOver MijContact

Wil je een proefles?

Meld je nu aan, proeflessen zijn gratis!

Aanmelden

Accordeonlessen in Drachten

Accordeonlessen in DrachtenAccordeonlessen in Drachten

Trekharmonica

Home /
Trekharmonica

Wil je een proefles?

Meld je nu aan, proeflessen zijn gratis!

Trekharmonica

Ongeveer 40 jaar geleden werd in Nederland de trekharmonica (trekzak) herontdekt. Op verschillende plaatsen werden groepen gestart om samen te spelen. Trefdagen werden georganiseerd om elkaar te leren kennen en informatie uit te wisselen.

Deze beweging werd snel populair, met name onder de oudere generaties. Nostalgie en het feit dat de trekharmonica een relatief goedkoop instrument is hebben daar vast aan bijgedragen. Wat misschien ook meespeelde, is dat het instrument door zijn kleine omvang makkelijk is om mee te nemen en dat is ook een voordeel als je erop speelt. 

Sindsdien hebben allerlei muzikanten zich ontfermt over de verschillende soorten trekharmonica, en de mogelijkheden worden ten volle benut. Met name de geoefende spelers maken gebruik van de typerende mogelijkheden die dit instrument te bieden heeft. 

Accordeon en trekharmonica zijn instrumenten die overeenkomsten, maar ook grote verschillen met elkaar hebben. Alle lesvormen en tarieven van Muziekpraktijk Hotze Jelsma zijn op deze site te vinden. Zijn er vragen, neem dan contact op. 

Deel deze pagina